top of page

Waarom Pyxicare?BelRAI-pionier

Onze eerste pilootprojecten begonnen al in 2004, samen met andere pioniers uit de zorg. Want de Belgische interRAI-introductie kende een pak drempels: de complexiteit en leercurve, de administratieve overlast, de beperkte ICT-kennis en hoge tijdsdruk… Pyxima ontwierp daarom samen met zorgteams als Zorgnetwerk Trento, Huize Ter Walle en Wit-Gele Kruis een gebruiksvriendelijke app: Pyxicare. BelRAI-beoordelingen konden zo intuïtiever en - het belangrijkst - dichter bij de cliënt.


Met succes: BelRAI-implementaties mét Pyxicare bleken veel meer kans op slagen te hebben dan met andere software. Pyxicare draait intussen op meer dan 180 locaties in België en Nederland: van huisartsen en thuisverpleging tot woonzorgcentra. Echte innovatie over grenzen heen, samen met grote partners als Vulpia, Korian, UZ Leuven of Omring (NL) tot regionale spelers als WZC De Mick, Groep Sint-Franciscus, Woonzorgnet-Dijleland, Ter Burg, Amate, WZC Egmont of OLV Roosdaal.


Snel en intuïtief van beoordeling tot zorgplan

Gebruiksvriendelijkheid zit in ons DNA. Dus werd Pyxicare een laagdrempelige app die ook volledig offline werkt, naast het automatisch online aankoppelen. Zodat iedereen altijd op dezelfde lijn zit en vlot samenwerkt, zonder tijd- of dataverlies. Als tabletapp via verschillende platforms blijft het systeem dicht bij je cliënt, zonder afstand creërende schermen.


Het visuele appontwerp brengt aantrekkelijke kleuren, iconen en foto’s, en levert informatie in mensentaal. Het systeem reikt via slimme algoritmes cruciale aandachtspunten aan, zeg maar knipperlichten. Die worden haarfijn uitgelegd en helpen het zorgteam tot de juiste prioriteiten voor het woonzorgleefplan, die je in Pyxicare kan vastleggen. Extra achtergrondinformatie, richtlijnen en oorzaken bij de CAPS helpen om passende doelen en acties te selecteren. Een handige tijdslijn houdt de evolutie duidelijk zichtbaar.


Tijds- en kostenbesparing, flexibele workflow

Pyxicare werkt betrouwbaar en snel. Sneller dan bijvoorbeeld de overheidswebsite Belrai.org. Een beoordeling duurt met Pyxicare gemiddeld 45 min, herbeoordelingen lukken zelfs op 15 min. De administratieve overlast slinkt even sterk: een onafhankelijke test toonde dat Pyxicare jaarlijks tot 50% BelRAI-registratietijd bespaart, dat is 84 min per bewoner. Meer tijd dus voor de bewoner in plaats van administratiewerk.


Maar het totale rendement is een stuk groter. De ingebouwde algoritmes leiden tot CAPS (cliëntaandachtspunten) en schalen die ertoe doen. Met onmiddellijke resultaten, al tijdens het invullen. Verandert er 1 aspect waardoor een nieuwe CAP wordt getriggerd? Nog even bijsturen tijdens het MDO of cliëntbespreking? Je ziet meteen het effect.


Alleen in Pyxicare kan je ook deelevaluaties doen om de cliënt tussentijds op te volgen, tussen de vaste momentopnames door. Kort op de bal spelen dus om voluit voor preventie te gaan met minimale administratie.


Gespecialiseerde tools zoals BelRAI-mondzorg en palliatieve zorg

BelRAI is niet zomaar een product in ons portfolio: het is onze corebusiness, met hart en ziel. Daardoor krijg je altijd als eerste alle BelRAI-nieuwigheden. Zoals de opzienbarende mondzorgmodule met extra CAPS rond mondhygiëne, de palliatieve zorgmodule rond de laatste levensfase, de koppeling met de gezinszorg (BelRAI Screener), oriënterend kortverblijf en assistentiewoningen (BelRAI Home Care), en de Zarit Burdenschaal voor mantelzorgers.


Maar dat is lang niet alles. De toekomst brengt o.a. aandacht voor de indicatieve personeelsinzet op basis van de RUGS (=BelRAI zorgprofielen, zeg maar de toekomstige financieringsbasis die de Katz-schaal zal gaan vervangen),


Zorgdossier: koppeling of integratie?

We horen het vaak: ‘BelRAI moet toch in het zorgdossier zitten?’ Een begrijpelijke eerste reactie: niemand werkt graag dubbel. Daarom koppelt Pyxicare sinds kort met de meeste zorgdossiers voor maximaal hergebruik. Zo combineer je het optimale Pyxicare gebruiksgemak met je bestaande gegevens.


BelRAI succesvol integreren in de zorg vergt veel meer dan gegevens overnemen. Er is weinig inhoudelijke overlap met de zorgdossiers, die enkel een basis BelRAI-formulier in hun software voorzien. Pyxicare biedt als gespecialiseerde tool een veel completere en flexibelere BelRAI-ondersteuning.


Uiteraard is Pyxicare ook gekoppeld met het Vlaamse overheidsplatform VIP BelRAI: gegevensdoorstroming verzekerd!


Pyxicare Inspect en Pyxicare Flow: doe véél meer met je data

Met Pyxicare Inspect open je de schatkamer aan BelRAI-gegevens met overkoepelende indicatoren in een schitterend live dashboard. Volg de zorg optimaal op en stuur bij op basis van objectieve inzichten op niveau van je afdeling, voorziening of groepering. Pyxicare Flow helpt je deze indicatoren inhoudelijk te evalueren in je kwaliteitsproject en passende acties te ontwikkelen. Met het kwaliteitslabel Menso maak je zorgkwaliteit ook naar de buitenwereld aantoonbaar.

Figuur: Pyxicare - Pyxicare Inspect - Pyxicare Flow: hoe werkt alles samen?

479 weergaven

Comments


Uitgelichte berichten
bottom of page