De Pyxicare blog: boeiende getuigenissen, het laatste BelRAI-nieuws en verse Pyxicare updates. Voortaan dit nieuws vers in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vlaams IT-platform BelRAI: de Pyxicare-koppelingenDonderdag 9 december gaf het Agentschap Zorg & Gezondheid meer tekst en uitleg bij de BelRAI-uitrol in de Vlaamse woonzorgcentra. Hoe verloopt de verplichte inschaling vanaf 1 juni 2023? Welke vereisten zijn er rond opleiding en indicatiestelling? En wat met de software en koppelingen? Herbekijk hier het webinar en hier de presentatie. Vandaag gaan we dieper in op de koppelingen met Pyxicare.


Overheidsplatform VIP BelRAI

Tom Vermeire van het Agentschap zei het al: het Vlaams IT-platform ‘VIP BelRAI’ wordt verder uitgebouwd om alle BelRAI-data centraal te bewaren, voor een optimale uitwisseling. Het overheidswebinar schetste diverse scenario’s om te koppelen vanuit je eigen software zoals Pyxicare of het zorgdossier. Tot nu lukte dat alleen in scenario’s 1 & 2, waarbij je BelRAI enkel kon invullen via het VIP BelRAI-platform (check de presentatie vanaf slide 35). Maar binnenkort volgt scenario 3 en dat is goed nieuws.


De Pyxicare-koppelingen

Met Pyxicare doe je al de gebruiksvriendelijkste BelRAI-inschalingen, dicht bij de cliënt, in een leefgroep of thuis. Dankzij de offlinewerking en handige interface werk je stukken sneller en aangenamer. En zodra de koppelingen in scenario 3 draaien, deel je je BelRAI/Pyxicare-data meteen met het overheidsplatform. Het fantastische gevolg? De data volgen de cliënt: van thuiszorg - bv. met BelRAI Screener - tot woonzorg - bv. met BelRAI LTCF - of het ziekenhuis.


Bovendien zien woonzorgcentra bij nieuwe bewoners meteen de vroegere inschalingen. En gaan die dus mee in nieuwe beoordelingen. Dat betekent veel tijdswinst en vooral een vollediger beeld van de cliënt.


Eerst BelRAI screener, dan LTCF

Pyxicare werkt hard aan deze koppelingen, samen met de overheid. Die voor BelRAI Screener wordt al operationeel in de vroege lente van 2022, die voor LTCF in de zomer. Daar vaart de informatiedoorstroming van thuis- naar woonzorg wel bij, naast de uitwisseling met het zorgdossier.


De zorgdossierkoppeling

Ideaal koppel je Pyxicare met je zorgdossier. Dan combineer je alle voordelen qua gebruiksgemak, BelRAI-ervaring en gerichte adviezen met de integratie in het woonzorgleefplan en je dagelijkse processen. De meeste Belgische zorgdossiers zijn echter nog niet klaar voor een rechtstreekse koppeling.


Dat hield heel wat gebruikers (WZC Ter Burg, WZC Zuiderlicht…) niet tegen: zij bouwen vandaag al inventief aan hun BelRAI-zorgplan. Wil je dat jouw zorgdossier de koppeling ondersteunt? Laat het ons weten: wij zijn er alvast klaar voor. Zodat de gegevensdoorstroming met VIP BelRAI helemaal excelleert. En niemand meer dubbel werk doet.


Volledige integratie?

In Canada, toen interRAI er ingevoerd werd, integreerden zorgdossiers het als standaard vragenlijst met focus op administratieve verplichting. Het vermijden van dubbele registraties bleef dode letter: in praktijk is de inhoudelijke overlap beperkt tot 10-15%. Meer overnemen is dus BelRAI inbouwen. Extra registratiewerk is onvermijdelijk, maar je krijgt er wel veel voor terug.


Daarom focust Pyxicare 100% op BelRAI: niet alleen om gebruiksvriendelijker en sneller te kunnen inschalen, maar ook voor waardevolle overzichten en gespecialiseerde aandacht op zorgkwaliteit. Zoals voor de mondzorg, de mantelzorger en, binnenkort, de palliatieve zorg. Daarom ook heeft Pyxicare - als enige - alle BelRAI-algoritmes aan boord om veel flexibeler in te spelen op de knipperlichten en adviezen te geven voor het woonzorgleefplan.Meet weten over de Pyxicare voordelen? Check onze nieuwe blogreeks "Waarom Pyxicare?".

245 weergaven
Uitgelichte berichten