De Pyxicare blog: boeiende getuigenissen, het laatste BelRAI-nieuws en verse Pyxicare updates. Voortaan dit nieuws vers in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Pyxicare-koppelingen: een updateOnlangs gaf het Agentschap Zorg & Gezondheid een BelRAI-update in enkele interessante webinars. Het gloednieuwe draaiboek BelRAI LTCF voor woonzorgcentra staat boordevol tips en advies voor een succesvolle uitrol. Gebaseerd op ervaringen van 45 pilootvoorzieningen die gedurende 1,5 jaar met Pyxicare aan de slag gingen. Ook rond het Vlaams IT-platform BelRAI is er nieuws.Overheidsplatform VIP BelRAI

Tom Vermeire van het Agentschap zei het al: het Vlaams IT-platform ‘VIP BelRAI’ wordt verder uitgebouwd om alle BelRAI-data centraal te bewaren, voor een optimale uitwisseling. Het overheidswebinar schetst diverse scenario’s om te koppelen vanuit je eigen software zoals het zorgdossier. Of Pyxicare, die resoluut kiest voor scenario 3, waarbij je een volledige BelRAI-inschaling in de Pyxicare software afwerkt, inclusief CAPs en schalen, en deze vervolgens doorstuurt naar de overheidsdatabank. Maar ook omgekeerd, zodat bestaande BelRAI gegevens maximaal kunnen hergebruikt worden in een nieuwe beoordeling. Een absoluut voordeel dus qua gebruiksgemak en tijdswinst. Want de data volgen de cliënt: van thuiszorg - bv. met BelRAI Screener - tot woonzorg - bv. met BelRAI LTCF - of het ziekenhuis.


Eerst BelRAI screener, dan LTCF en HC

Pyxicare werkt hard aan deze koppelingen, in nauw overleg met de overheid. Na ontwikkeling van de koppeling volgt telkens de test, attestering door de overheid en finaal de in productie stelling. Pas dan vloeien de gegevens effectief door. In de zomer van 2022 realiseren we eerst de koppeling voor de BelRAI screener en daarna de LTCF. In het najaar volgt het sociaal supplement en daarna de Home Care. We updaten de timing naarmate de ontwikkelingen vorderen en er meer mogelijkheden beschikbaar worden met het overheidsplatform.


Update 21/09/2022: de koppeling voor de BelRAI screener is klaar, we starten nu de attesteringsprocedure in overleg met de Vlaamse Overheid.


Een vaak gestelde vraag: 'Zitten mijn gegevens vast in Pyxicare?' Nee dus. Zodra de koppeling geattesteerd is (en in productie gaat), vloeien je BelRAI dossiers naadloos door naar het centrale platform. 'Wat dan met mijn dossiers van vóór de attestering?' Deze 'oude dossiers' zullen niet naar het overheidsplatform kunnen worden gestuurd. Maar ze kunnen wel als basis dienen bij een 'nieuw dossier': een BelRAI-herbeoordeling die je enkel nog actualiseert, afsluit en... doorstuurt. In Pyxicare gaat dit heel snel, gemiddeld vraagt zo een herbeoordeling 15 tot 20 minuten.


Je kan trouwens nu al op elk moment je gegevens opvragen in een onafhankelijk formaat, volledig. Bijvoorbeeld voor je eigen backup, om analyses te maken of data te integreren in je business intelligence platform.


De zorgdossierkoppeling

Ideaal koppel je Pyxicare ook met je zorgdossier. Dan combineer je alle voordelen qua gebruiksgemak, BelRAI-ervaring en gerichte adviezen met de integratie in het woonzorgleefplan en je dagelijkse processen. Ook hier wordt volop aan gewerkt... binnenkort dus meer.


Check alvast hoe gebruikers WZC Ter Burg en WZC Zuiderlicht vandaag al inventief hun BelRAI-zorgplan integreren in het zorgdossier.Meer weten? Volg het webinar op Maandag 24 oktober 13u - Pyxicare webinar: koppeling zorgdossier en overheid


377 weergaven
Uitgelichte berichten