top of page

De Pyxicare blog: boeiende getuigenissen, het laatste BelRAI-nieuws en verse Pyxicare updates. Voortaan dit nieuws vers in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Pyxicare-koppelingen: een updateUiterlijk vanaf eind 2023 zijn alle Vlaamse woonzorgcentra met BelRAI aan de slag. Het draaiboek BelRAI LTCF staat boordevol tips en advies voor een succesvolle uitrol. Gebaseerd op ervaringen van 45 pilootvoorzieningen die gedurende 1,5 jaar met Pyxicare aan de slag gingen.


Overheidsplatform VIP BelRAI

Meer informatie: Koppeling VIP BelRAI: naadloze doorstart naar verplichting.


De zorgdossierkoppeling: maximaal hergebruik

Dankzij de koppeling met het zorgdossier combineer je het optimale Pyxicare gebruiksgemak met je bestaande gegevens. Ook aan deze 2-richting koppeling wordt volop gewerkt, met resultaat. De eerste koppelingen zijn met succes getest en worden nu in productie gezet.


Pyxicare voorziet koppelingen met het zorgdossier op 3 niveaus:

  1. Administratief: bewoners worden automatisch gesynchroniseerd vanuit het zorgdossier met Pyxicare zodat je hun basisgegevens niet opnieuw moet ingeven. Ze komen meteen in de juiste afdeling of leefgroep terecht. Wanneer de persoon uit zorg gaat wordt zij ook meteen in Pyxicare gearchiveerd.

  2. Zorgparameters: inhoudelijke zorggegevens die in het zorgdossier worden bijgehouden, en die koppelbaar zijn met BelRAI, kunnen in Pyxicare hergebruikt worden. Het aantal gekoppelde gegevens is sterk afhankelijk per zorgdossier.

  3. Prioritaire aandachtspunten voor het woonzorgleefzorgplan doorsturen vanuit Pyxicare naar het zorgdossier, zodat ze daar verder kunnen opgevolgd worden.

Update 11/01/2023: de koppeling met het zorgdossier Care Solutions (Malta) is vanaf vandaag LIVE (stap 1). De primeur was voor WZC Ter Meeren (Woonzorgnet-Dijleland).


Update 31/03/2023: de koppeling met het zorgdossier into.care (Corilus) is nu LIVE (stap 1). De primeur is voor WZC Zilverlinde (Olen).


Update 8/5/2023: de koppeling met het dossier Geracc (Corilus) is klaar en wordt nu in productie gezet (stap 1).


Volgende op de agenda zijn de zorgparameters (stap 2 hierboven).


Wil je zelf ook koppelen? Contacteer onze helpdesk: support@pyxicare.com of +32 13 22 90 34. Check alvast hoe WZC Ter Burg en WZC Zuiderlicht vandaag al inventief hun BelRAI-zorgplan integreren in het zorgdossier.Meer weten? Bekijk het Pyxicare webinar: koppeling zorgdossier en overheid of schrijf je in voor het volgende webinar op 15 mei voor de laatste stand van zaken.


916 weergaven
Uitgelichte berichten
bottom of page