top of page

BelRAI-COT: dien je aanvraag in voor 31 maart 2023


Wie met Pyxicare aan de slag gaat, kiest resoluut voor een innovatieve visie op zorg. Data-gedreven maar menselijk. Wetenschappelijk gevalideerd én pragmatisch. Maar tegelijk is het belangrijk om te voldoen aan de BelRAI-vereisten van de overheid. Daarom zorgt Pyxicare voor een koppeling met het Vlaamse BelRAI platform (VIP BelRAI). Meer over de koppeling in deze blog.


Om deze koppeling vanaf juni te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk om voorafgaand een "COT" (circle of trust) aanvraag in te dienen bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. Wie met Pyxicare werkt, bepaalt binnen zijn organisatie wie er toegang kan hebben tot de BelRAI-dossiers en hoe dit, conform de regelgeving, beveiligd wordt. Een stuk meer flexibiliteit dus, maar wel met strenge veiligheidsnormen. Om aan de overheid aan te tonen dat je organisatie aan deze normen voldoet, is er de "COT verklaring op eer".


Alle Vlaamse woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en centra voor dagverzorging dienen uiterlijk tegen 31 maart 2023 de COT verklaring op eer in te dienen via het e-loket van Zorg en Gezondheid.


Wil je weten hoe Pyxicare aan deze COT criteria voldoet? Raadpleeg dan onderstaand document of leg het voor aan je DPO of IT-verantwoordelijke.

2022-02-09 COT verklaring op eer criteria Pyxicare
.pdf
Download PDF • 172KB

Meer weten? Check de website van de Vlaamse Overheid


479 weergaven

コメント


Uitgelichte berichten
bottom of page