top of page

De Pyxicare zomerupdate: meer inzicht in slimme algoritmes + sociaal supplement


Gemiddeld worden per bewoner in Vlaamse woonzorgcentra 6 van de 22 aandachtspunten (CAPs) geactiveerd, blijkt uit recente Pyxicare-cijfers. Maar hoe vertaal je deze CAPs naar een zorgplan? Pyxicare biedt inzicht dankzij de triggers achter de algoritmes.


Triggers

Vanuit een BelRAI-beoordeling krijg je waardevolle adviezen over de gezondheid en het welzijn van de cliënt. Slimme algoritmes, gebaseerd op internationaal onderzoek, reiken mogelijke verbeterpunten aan (CAPs) en helpen de situatie beter in kaart te brengen (schalen).


Hoe werkt zo een algoritme? Soms heel eenvoudig, zoals bij de CAP valincidenten. Is er 1 gerapporteerd valincident in de laatste 90 dagen? Dan waarschuwt de CAP voor een “gemiddeld risico”. Bij 2 of meer valincidenten in de laatste 30 dagen is er sprake van een “hoog risico”.


Meestal is een CAP of schaal wel een stuk complexer, want gebaseerd op meerdere items uit de BelRAI beoordeling. Pyxicare helpt je voortaan onder de motorkap kijken door bij elke CAP of schaal deze “triggers” weer te geven. Waarom kan een CAP niet berekend worden? Hoe komt het dat een schaal hoger scoort dan vorige keer? De triggers helpen inzicht geven.


Hoe vind je de triggers? Gewoon even doorklikken op de CAP/schaal en dan op Triggers.


BelRAI Sociaal Supplement

Het Sociaal Supplement is een aanvulling op de andere BelRAI instrumenten zoals de Home Care of Screener. Je brengt er de zorgnoden in de thuisomgeving breder mee in kaart zoals de woonomgeving, maatschappelijke participatie, psychosociaal welzijn en mantelzorg.

Vanaf nu is het BelRAI Sociaal Supplement beschikbaar voor alle Pyxicare gebruikers in de thuiszorg.


Handige meldingen

De nieuwste Pyxicare-versie 2.9.24 heeft nog een paar handige nieuwigheden aan boord:

  • Melding wanneer nieuwe gegevens worden ontvangen voor een geopende beoordeling.

  • Waarschuwing voordat je automatisch wordt afgemeld (enkel op iPad en Android).


Aan de slag

Je update naar de nieuwste Pyxicare-versie verloopt helemaal automatisch.

Je hebt nog geen toegang tot het BelRAI Sociaal Supplement? Of andere vragen? Contacteer onze helpdesk: support@pyxicare.com of +32 13 22 90 34.

136 weergaven

Commentaires


Uitgelichte berichten
bottom of page