top of page

Pyxicare op Android: de nieuwe app is erHet duurde even, maar Pyxicare onderging ook een stevige upgrade op het populaire Android-platform. Eerder gebeurde dat via die andere platformen: Windows en iOS. Daarmee blijft de app, 7 jaar na lancering, de meest gebruiksvriendelijke (Bel)RAI-integratie in je zorgplan. En gaan de ontwikkelingen straks nog sneller, want 1 app via 3 platformen. Onze ontwikkelaars gingen niet over 1 nacht ijs, waardoor we eigenlijk spreken over een nieuwe Android-app. Wat moet je weten voor een vlotte overstap?


Gebruiksvriendelijkheid voorop

Vrees niet: de app werkt nog steeds offline, snel en betrouwbaar. Het eerste wat opvalt is de eigentijdse look and feel, logisch en toch herkenbaar. Maar het gaat verder dan dat. De features zitten waar ze moeten zitten, zodat je sneller schakelt en zoekt. Het zit hem soms in de details: als je de tablet in portretmodus plaatst, past de schermindeling zich meteen aan. Hoe de app in de praktijk aanvoelt? ‘Vloeiend’ zeg de een, ‘plezant’ zegt de ander, wij houden het op… natuurlijk. Helemaal in lijn dus met de Windows- en iOS-app. Maar ook met inspiratie uit de 3 platformen zelf. Sommige features bleven of werden geoptimaliseerd, terwijl nutteloze features verdwenen en waardevolle features erbij kwamen.


Meer overzicht, sneller werken

Zoals het sectieoverzicht: in 1 klik zie je in welke mate welke sectie is ingevuld en wanneer het oudste en recentste antwoord kwam. Inclusief gedetailleerde percentages en duidelijke kleurbalkjes. Bovendien staat de beoordelingsdatum alleen nog bovenaan naast de cliëntnaam. Waardoor het makkelijker wordt om beoordelingen te vergelijken. De voor- of achteruitgang van cliënten even checken? Alle positieve of negatieve beoordelingen staan voortaan in een kleurrijke evolutiegrafiek, met alle details. Welke CAP (cliëntaandachtspunt) werd wanneer geactiveerd? En hoe zit het met de bijhorende schalen?


Efficiënte mondzorgmodule

Een slechte mondgezondheid beïnvloedt zelfs longontsteking, cardiovasculaire aandoeningen, cognitie en diabetes. Prof. dr. Joke Duyck (UZ/KU Leuven) en haar team ontwikkelden daarom een opvolger voor de oude mondzorgmodule met 6 ja/neen-vragen. Hij is diepgaand en actiegericht, met 9 essentiële vragen en fotografisch materiaal. Zodat je het gebit echt kan peilen, bij de cliënt en in de app. Er zijn ook nieuwe CAPS: eentje om de mondhygiëne te verbeteren, de andere om de tandarts in te schakelen. Bekijk de opleidingsvideo: https://gezondemond.be/hulpmiddelen/hoe-gebruik-ik-de-belrai-mond-en-tanden/.


BelRAI 2.0: thuiszorg én woonzorg

Pyxicare op Android betekent een flinke inhaalslag voor het BelRAI-instrument. BelRAI Home Care 2.0 is de nieuwe standaard voor de thuiszorg, met indrukwekkende aanpassingen. Een eenvoudiger medicatieregistratie zonder medicatielijsten maar met nuttige achtergrond zoals therapietrouw, nieuwe CAPS & schalen zoals DIVERT met het risico op ongeplande spoedopnames… De Home Care 2.0 zet in op slimme tijdswinst met minder items, meer automatisch invulwerk en een snel zichtbare cliëntevolutie. En ook de BelRAI LTCF, het instrument voor de woonzorgcentra, blijft conform de BelRAI 2.0-norm.


Pyxicare-upgrade? Android-upgrade!

Hacking of andere cybercriminaliteit? De nieuwe Pyxicare op Android voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Dat betekent dat je minstens Android 8.1 (uit 2017) nodig hebt op je tablet, zodat je data in goede handen blijven. Heb je nog oude Android-versies of -tablets? Upgraden is de boodschap. De oude Pyxicare op Android - Pyxicare classic – wordt niet meer vanuit Android ondersteund, maar blijft nog een tijdje actief. Zodat de transitie draaglijk blijft, door apparaten of software te vervangen en alles over te zetten naar de nieuwe app. Daarom krijgt Pyxicare classic een ultieme update, met een knop waarmee je alle data doorstuurt naar de nieuwe. En er niks verloren gaat.


Installeren en synchroniseren

Het beste bewaren we voor het laatste: de nieuwe Android-app is gratis. Je vindt hem in de Google Play Store, net als de oude app met de ultieme update.


Hoe installeer je de nieuwe Pyxicare app?

  1. Ga naar de Play Store, zoek “Pyxicare classic” en klik op “Update”.

  2. Ga naar de Play Store, zoek de nieuwe “Pyxicare” en klik op “Installeren”.

  3. Open de nieuwe Pyxicare app en meld je aan met je vertrouwde wachtwoord en gebruikersnaam. Zie je geen cliënten? Even wachten en alle gegevens worden feilloos gesynchroniseerd.

  4. Je nieuwe Pyxicare app is klaar voor gebruik. Je kan "Pyxicare classic" trouwens ook nog een tijdje blijven gebruiken.


Check of je gegevens mee zijn

Toch nog niet zeker of al je gegevens mee zijn in de nieuwe app? Volg deze stappen om alles netjes bij te werken:

  1. Open de “Pyxicare classic” app, login, klik op menu (3 puntjes) en kies “Verzenden naar cloud”.

  2. Zie je de boodschap “Data verzonden”? Dan ben je klaar! Staat er iets anders? Probeer even opnieuw.

  3. Is de hele operatie rond? Verwijder gerust Pyxicare classic van je toestel.


De webinar: samengevat interactief

Zin om de praktijk te proeven? Bekijk de webinar: https://pyxima.webinargeek.com/pyxicare-webinar-nieuwe-android-app.


Problemen met synchroniseren?

Sinds Android 8.1 kan het zijn dat je Pyxicare-gegevens niet snel genoeg synchroniseren. Lees hier hoe je dit kan oplossen: https://www.pyxicare.be/single-post/de-nieuwe-pyxicare-op-android-opletten-met-synchroniseren


Vragen? Onze support helpt je graag verder!

Tel:

+32 13 22 90 34 voor België

+31 85 027 0010 voor Nederland

1.403 weergaven

Comments


Uitgelichte berichten
bottom of page