top of page

Nieuw: BelRAI Screener 2.0


Vanaf nu kan elke (thuis)zorgspeler de BelRAI Screener 2.0 in huis halen. Die is uiteraard compatibel met de nieuwe BelRAI 2.0-standaard. Bovendien werkt de Screener via de gebruiksvriendelijke Pyxicare-app, online en offline. Over gebruiksvriendelijkheid gesproken: hij is nu ook op iPad beschikbaar.

Toegankelijke thuiszorgscreening

De BelRAI Screener is ontworpen voor de thuiszorg, als een eerste en laagdrempelige screening van de zorgbehoefte. Een korte lijst van 5 tot 40 vragen uit de complete BelRAI 2.0 resulteert in een score tussen 0 en 30. Hoe hoger de score, hoe hoger de zorgbehoefte. Maar een hogere score betekent ook dat je best de volledige BelRAI-bevraging gebruikt. Zodat het zorgplan cruciale aandachtspunten rond de complexere zorgbehoefte meekrijgt.

Betere zorgkwaliteit, efficiënter zorgbudget

Vanaf 2021 wordt de BelRAI Screener 2.0 verplicht in Vlaanderen. Zo zullen zwaar zorgbehoevenden weten of ze recht hebben op het Vlaams zorgbudget. Tegelijk worden de overheidsmiddelen efficiënter besteed: vroeger gebeurden de bevragingen niet altijd even objectief. De BelRAI Screener is geknipt voor minder complexe zorgsituaties en betekent dus een toegankelijke opstap naar een complete BelRAI-bevraging.

Regionale pilootprojecten, nationale uitrol

In oktober werd het BelRAI Screener-pilootproject van de Vlaamse overheid, en met Pyxicare, al sterk uitgebreid. 3.500 cliënten in de Denderstreek kregen er toen 9.500 Wase collega’s bij. De zorgsector zal BelRAI (Screener) de komende jaren verder invoeren, in nauwe samenwerking met Pyxicare.

Klaar om de BelRAI Screener 2.0 te testen? En zo tijdig mee te surfen op de vooruitgang? Contacteer ons: sales@pyxicare.com of 013/22 86 33.

251 weergaven
Uitgelichte berichten
bottom of page