top of page

Enquête: Pyxicare veruit de gebruiksvriendelijkste


BelRAI geraakt meer en meer ingeburgerd in de Vlaamse woonzorgcentra. Verschillende softwarepakketten zijn intussen door de overheid geattesteerd. Hoe gebruiksvriendelijk is deze software? Wat is er nodig om BelRAI in de praktijk te brengen? En wat kan er nog verbeteren volgens jou? Een gebruikersenquête bracht verhelderende inzichten.


Tevredenheid: Pyxicare veruit hoogste score

Deelnemers aan de enquête hadden ervaring met verschillende BelRAI software, met name: VIP BelRAI (Vlaamse Overheid), BelRAI.org (Federale overheid), BelRAI module in Care Solutions, en tenslotte Pyxicare. Andere oplossingen zoals Corilus into.care werden bevraagd maar er namen geen gebruikers deel aan de enquête.


Qua algemene tevredenheid gaven mensen 1 tot 5 sterren aan elke software waarmee ze ervaring hadden. Gemiddeld scoort Pyxicare 4,22 op 5, gevolgd door VIP BelRAI met 3,10 op 5, en BelRAI.org en Care Solutions beide 3,00 op 5.


Opvallend: mensen met meer dan 5 jaar BelRAI ervaring geven de overheidsplatformen gemiddeld een wat lagere score (2,67 federaal, 2,33 Vlaams) dan mensen met 1-2 jaar ervaring (resp. 3,33 en 3,60). Voor de software pakketten Pyxicare en Care Solutions is er geen significant verschil qua ervaringsniveau.


Eenvoud, samenwerken, concrete doelen

Een BelRAI beoordeling invullen vraagt tijd. Het verbaast dan ook niet dat op de stelling "Ik kan op een voldoende korte tijd een BelRAI-beoordeling invullen." gemiddeld maar matig gescoord wordt (3,25 op 5). Multidisciplinair samenwerken wordt doorgaans als makkelijker ervaren in de commerciële pakketten.


Voor eigenschappen die sterk met BelRAI hebben te maken, zoals CAPS en schalen makkelijk kunnen begrijpen en concrete doelen en acties voor het woonzorgleefplan opstellen, scoort Pyxicare als gespecialiseerde tool merkelijk hoger. Vooral het gebruiksgemak en offline werking van Pyxicare worden zeer sterk gewaardeerd in vergelijking met de andere tools.


Belangrijke features en nieuwe inzichten

Welke functies vinden mensen belangrijk bij BelRAI software? Wat ontbreekt er nog? Wat kan beter?

Bekijk het webinar over BelRAI-indicatoren voor alle resultaten.


Actie: Pyxicare nu aan zéér voordelig tarief

De gebruiksvriendelijkste hoeft helemaal niet de duurste te zijn! Check nu onze actie voor het scherpste tarief.


78 weergaven

Kommentare


Uitgelichte berichten
bottom of page