top of page

Nieuw in Pyxicare: verplichte ZIN-indicatoren.


De innovatieve zorgapp Pyxicare bevat het RAI LTCF-instrument, specifiek voor verpleeghuizen. Via dat instrument kan je voortaan de ZIN-indicatoren registreren, die de Nederlandse overheid oplegt aan verpleeghuizen.

ZIN-indicatoren?

ZIN staat voor Zorginstituut Nederland, dat de kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg moet verbeteren. In verpleeghuizen gebeurt dat via ZIN-indicatoren. Die meten hoe goed elke instelling werkt aan de zorgkwaliteit, uiteraard in alle transparantie. In 2018 debuteerden de ZIN-indicatoren rond basisveiligheid, als gevolg van intensieve werksessies met zorgprofessionals. De indicatoren worden gedomineerd door 4 thema’s: decubituspreventie, advance care planning, medicatieveiligheid en gemotiveerd omgaan met vrijheidsbeperkende maatregelen.

Pyxicare & ZIN

Pyxicare registreert sinds kort deze ZIN-indicatoren, via het RAI LTCF-instrument. Hiermee sla je 2 vliegen in 1 klap: je werkt niet alleen aan een proactief zorgplan op maat, maar je verzamelt ook de noodzakelijke ZIN-gegevens. Die data worden immers geselecteerd uit de ruimere RAI-gegevens. Sterker nog: als je zorgteam de RAI-evaluaties bijhoudt voor alle bewoners, kan Pyxicare hieruit makkelijk gegevens exporteren om de ZIN-indicatoren te calculeren. Zodat iedereen eruit leert en er verder op vooruitgaat.

Meer weten of meteen testen?

Onze helpdesk staat je bij in raad en daad:

E-mail: support@pyxicare.com

Tel: +31 8 50 27 00 10 (ma-vr 9-12u en 13-17u)

41 weergaven
Uitgelichte berichten
bottom of page