top of page

Probis & Pyxicare: partners in duurzame zorgvernieuwing


Probis, het meest veelzijdige expertisecentrum voor de zorg-, welzijns- en publieke sector, gaat in zee met Pyxicare. Het partnership stond in de sterren geschreven: beide ondernemingen delen dezelfde waarden. Efficiëntie, betrokkenheid, praktijkgerichtheid en innovatie.

Probis, met vestigingen in Geel - waar ook Pyxicare huist - en Oostkamp, groeide sinds 1990 uit tot marktleider in de zorgconsulting. Met zo’n 500 klanten dekt het een slordige 40% van de markt, van woonzorgcentra tot OCMW’s. Het aanbod is allesomvattend: strategie- en visievorming, bouw & conceptontwikkeling, financieel beheer, organisatieontwikkeling, HR & communicatie, management…

Met dank aan het menselijk kapitaal: 30 medewerkers, elk met hun specialisaties, netwerken en ervaringen. Maar ook met dank aan onderzoek, analyse en evaluatie van nieuwe zorgconcepten. Of de training, coaching en begeleiding van zorgmedewerkers op alle niveaus. Praktisch denken én doen? De Probis-mensen steken de handen uit de mouwen. Net zoals de sector waarmee ze vertrouwd zijn.

Pyxicare heeft de Probisanalyse succesvol doorstaan: voortaan neemt het de gebruiksvriendelijke zorgapp mee in haar consulting. Bedoeling is Pyxicare en BelRAI, van advies tot opleiding, optimaal bij de cliënt te brengen. Zodat een pak meer zorgspelers een proactieve zorgdiagnose en dito planning krijgen.

BelRAI 2.0 wordt immers de norm in het Vlaamse zorglandschap. Pyxicare is de overkoepelende software die BelRAI vertaalt naar de zorgrealiteit. Maar voor een geslaagde BelRAI uitrol is een gedegen opleiding en dito begeleiding onontbeerlijk. Vandaar deze samenwerking met Probis.

Probis: ‘Betaalbare kwaliteitszorg op maat wordt dé uitdaging van (over)morgen. Wetenschappelijk onderzoek toont een daling van de ziekenhuisopnames en betere kwaliteitsresultaten voor woonzorgbewoners. En daar doen wij het toch voor, niet?’

150 weergaven
Uitgelichte berichten
bottom of page