top of page

SMART CARE 2018: schrijf je vandaag in, innoveer morgen mee

Slimmere zorg op maat van jouw cliënt en organisatie? SMART CARE 2018: de praktijkgerichte studiemiddag rond het BelRAI-instrument en de overkoepelende Pyxicare-app. Op maat van beleidsmakers, kwaliteitscoördinatoren en zorgverleners in de ouderenzorg. Ervaringen worden uitgewisseld, ideeën komen tot stand, de zorgkwaliteit stijgt. Leerrijk én ludiek. Afspraak op 29 mei 2018 in Gent.

Inspirerende experts & collega’s

Ervaren collega’s zoals zorgnetwerk TRENTO delen hun revolutionaire verhaal: geen lange monologen, maar interactieve workshops. Waarom hanteren ze BelRAI? Hoe vertalen ze deze wetenschappelijke standaard in hun Pyxicare-taken? Enkele zorgspecialisten, van de Leuvense universiteit tot de Federale overheid, vertellen ook over hun pilootprojecten. De verdere BelRAI-uitrol in woonzorgcentra, een project rond geïntegreerde zorg voor chronisch zieken…

Vernieuwende zorgprimeurs

Deze 2018-editie zet bovendien de huisarts in de kijker, met een opzienbarende praktijkgetuigenis. Huisartsen zijn een cruciale schakel in het zorgproces, zeker als ze dezelfde data gebruiken als de ouderenzorg. SMART CARE 2018 licht verder een flinke tip van de sluier rond de nieuwste zorgontwikkelingen. De strengere veiligheidsnormen en de nieuwe kwaliteitsrapportage dienst van Pyxicare, een grondige update van het BelRAI-instrument, een stand van zaken rond het overheidsbeleid…

Food & drinks, music & comedy

SMART CARE 2018 wordt een leerrijke middag, zonder 1 greintje verveling. Het hele programma is samengebald in 5 uur, terwijl we kennismaken op een spontaan smakelijke manier: tijdens de lunch. Comedian Koen Dewulf verzorgt de vrolijke noot, als presentator en zanger-gitarist. Als finalist van Humo’s Comedy Cup en de Lunatic Comedy Award is hij de ideale man om je door de middag te gidsen. In 2017 zong hij er een gesmaakt liedje over.

Reserveer jouw plek

Klaar om mee te innoveren? En tegelijk een gezellige middag te beleven?

  • Afspraak op dinsdag 29 mei 2018 van 12 tot 17u.

  • Locatie: Auditorium 4, Sint-Denijslaan 485 in 9000 Gent.

  • Deelnemen kost amper € 85 excl. BTW, opleidingsattest en lunch inbegrepen.

  • Inschrijven doe je hier. Wacht niet te lang: de plaatsen zijn beperkt, zodat het event dynamisch blijft.

Pyxicare: Samen Slimmere Zorg. See you @ SMART CARE 2018!

Locatie: Auditorium 4 – Sint-Denijslaan 485 – 9000 Gent

Het volledige dagprogramma

12:00 Ontvangst met netwerklunch

13:30 Welkom door Bert Paepen, Pyxima

13:45 De huisarts aan het woord: Dr. Jan De Lepeleire en Josse Clauwaert

Huisarts Josse Clauwaert testte Pyxicare bij zijn patiënten in Groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk in Lommel. Met succes: eerder onbelichte problemen werden gedetecteerd, patiënten konden veel beteren worden opgevolgd. Josse maakte er zelfs zijn thesis over als afstuderende arts, olv prof. dr. Jan De Lepeleire.

14:10 Praktijkworkshops 1&2

Interactieve sessie waarin we samen op zoek gaan naar antwoorden op de meest gestelde vragen over hoe je met BelRAI start en in je dagelijkse zorg integreert. Elke workshop start met een korte getuigenis van ervaren gebruikers over een specifiek topic. Daarna wisselen we onder begeleiding van specialisten verder ervaringen en ideeën uit.

Parallelle workshops: schrijf in voor één topic dat je het meest boeit:

1. Hoe gebruik je de BelRAI resultaten in het zorgplan en cliënt opvolging?

Begeleid door Liza Van Eenoo (KU Leuven en BelRAIcare)

Met getuigenis van Huize Ter Walle.

Je hebt een BelRAI beoordeling ingevuld: check! Wat nu? BelRAI geeft je een aantal risico signaleringen (“CAPS”) die het zorgteam helpen beslissen welke prioriteiten in het zorgplan moeten aangepakt worden. Maar hoe kies je nu wat de belangrijkste punten zijn? Hoe pas je ze toe op het zorgplan? En hoe betrek je de cliënt en haar familie hierbij?

2. Pilootprojecten geïntegreerde zorg voor chronische ziekten

Begeleid door Thérèse Van Durme (UC Louvain), coördinator van het wetenschappelijke begeleidingscomité

Met getuigenis van Solidariteit voor het Gezin (ZORG24 project).

Op 1 januari 2018 startten 14 pilootprojecten met als ambitieuze doelstelling een meer geïntegreerde zorg voor mensen met een chronische ziekte. De patiënt en zijn omgeving staan daarbij centraal en de zorg wordt gecoördineerd over de verschillende lijnen en silo’s van zorg- en hulpverstrekkers heen. BelRAI speelt een centrale rol in deze projecten als instrument voor screening en opvolging.

15:00 Pauze

15:30 Praktijkworkshops 3&4

Parallelle workshops: schrijf in voor één topic dat je het meest boeit:

3. Pyxicare uitrol: hoe start je met BelRAI?

Woon- en Zorgcentra De Foyer getuigen over hun opstart ervaringen. Zijn hebben recent Pyxicare uitgerold in drie campussen en kunnen dus uit eerste hand de “do’s & don’ts” van de BelRAI opstart meegeven.

4. Hoe gebruik je de BelRAI resultaten in het zorgplan en cliënt opvolging?

Begeleid door Liza Van Eenoo (KU Leuven en BelRAIcare)

Met getuigenis van Zorgnetwerk TRENTO

Je hebt een BelRAI beoordeling ingevuld: check! Wat nu? BelRAI geeft je een aantal risico signaleringen (“CAPS”) die het zorgteam helpen beslissen welke prioriteiten in het zorgplan moeten aangepakt worden. Maar hoe kies je nu wat de belangrijkste punten zijn? Hoe pas je ze toe op het zorgplan? En hoe betrek je de cliënt en haar familie hierbij?

16:20 BelRAI 2.0: wat is er nieuw? Michel Legrand, BelRAI coördinator FOD Volksgezondheid

De nieuwe versie van het BelRAI instrument wordt beknopter, duidelijker en up to date met de laatste internationale ontwikkelingen. Wie beter dan de federale BelRAI coördinator kan de nieuwigheden van BelRAI 2.0 toelichten? We vernemen ook het laatste nieuws over de stand van zaken van het beleidsfront.

16:45 “One more thing” door Bert Paepen, Pyxima

Meten is weten: een sneak preview op de nieuwe Pyxicare kwaliteitsrapportage dienst.

16:50 Surprise act…

Tags:

595 weergaven
Uitgelichte berichten
bottom of page