top of page

Smart Care: een vaste​ waarde in je jaarplanning. Afspraak in Antwerpen op 1 oktober 2024 voor een gezellige dag vol BelRAI nieuws, tips en ervaringen. Met boeiende keynote, hands-on workshops en praktijklessen. Mis je kans niet voor deze unieke ervaringsuitwisseling in de zorg!

Locatie: BluePoint, Filip Williotstraat 9, Antwerpen (Berchem)
 

Vanaf het station Antwerpen-Berchem wandel je in 20 minuten naar BluePoint. Kom je met de auto? Voor en rond het gebouw is er ruim plaats via straatparkeren. Maak je gebruik van de ondergrondse parking, vergeet dan niet jouw ticket na het event te valideren aan de balie. De inrit van deze parking bevindt zich aan de rechterkant van het gebouw. Parkeerkosten zijn niet inbegrepen in je Smart Care toegangsticket.

9:00

Ontvangst met koffie

9:30

Keynote: Hein Van Hout - interRAI in Nederland, van slimme beslisondersteuning tot passende indicatiestelling

Ook Nederland is volop aan de slag met het interRAI instrument, van thuiszorg tot verpleeghuizen. Met organisaties als Omring en RST Zorgverleners zijn er enkele enthousiaste pleitbezorgers, ook zonder overheidsverplichting. RAI wordt er wel effectief als indicatie-instrument aanvaard, met als gevolg een meer passende financiering.

Wat betekent interRAI vandaag voor de ouderenzorg in Nederland? Hoe zit het interRAI RUGS-systeem voor zorgzwaarte-berekening in elkaar? En welke internationale vergelijkingen kan je maken met de overkoepelende data?

Prof. dr. Hein Van Hout is Hoogleraar, Principal Investigator en Programmaleider Aging & Later Life bij het Amsterdam Public Health Research Institute (APH).

10:10

Pyxicare update: van BelRAI naar zorgplan

Ontdek de nieuwste mogelijkheden om met de Pyxicare software een woonzorgleefplan op te bouwen. Met aandacht voor wat de cliënt zelf belangrijk vindt, en passende doelen, acties en opvolging.

Presentatie: Jurgen Berden, Gedelegeerd Bestuurder bij Pyxima

10:30

Parallelle praktijkworkshops

Samen duiken we in de praktische aspecten rond werken met BelRAI. Hoe ziet je dagelijkse werkproces eruit? Hoe houd je je team enthousiast? Hoe interpreteer je de vraagstelling? Hoe betrek je de bewoner? Wat betekenen de schalen? En hoe vertaal je de CAPS in een zinvol woonzorgleefplan?

Mensen uit de zorg krijgen het woord, en BelRAI experts leiden de workshops in goede banen.

Workshop 1

inhoud: wordt aan gewerkt...

Workshop 2

inhoud: wordt aan gewerkt...

Workshop 3

inhoud: wordt aan gewerkt...

12:00

Netwerklunch

13:15

10 jaar Pyxicare: de cijfers

13:35

Parallelle praktijklessen

Diepgaande inzichten, een brede kijk of concrete tips bij specifieke BelRAI-topics.

Praktijkles A

inhoud: wordt aan gewerkt...

Praktijkles B

inhoud: wordt aan gewerkt...

Praktijkles C

inhoud: wordt aan gewerkt...

14:35

Koffiepauze

15:00

Parallelle praktijkworkshops

Workshop 4

inhoud: wordt aan gewerkt...

Workshop 5

inhoud: wordt aan gewerkt...

Workshop 6

inhoud: wordt aan gewerkt...

16:30

Einde + borrel

bottom of page