top of page

De Pyxicare Valentijnsupdate: cliëntevolutie in 1 oogopslag

Steeds meer Vlaamse woonzorgcentra én Nederlandse verpleeghuizen gebruiken (Bel)RAI LTCF via Pyxicare. Ze gebruiken het ook intensiever, bijvoorbeeld door meer herbeoordelingen. Daarom is het belangrijk om zo makkelijk mogelijk de evolutie van de cliënt te volgen. Pyxicare lanceert nu een update waar de voor- of achteruitgang van die cliënt meteen zichtbaar is.


Slimme visualisatie van CAPS & schalen


De cliëntaandachtspunten (CAPS) in Pyxicare kleuren rood bij een acuut probleem. Of bij een verhoogd risico waaraan je kan werken. Uit die frequente opvolging volgen concrete acties in het zorgplan, zodat de situatie stabiliseert of vooruitgaat. Naast de CAPS zijn er schalen: deze tonen hoe een cliënt het doet op een bepaald vlak. Bijvoorbeeld op de zelfredzaamheidsschaal van 0 tot 6, waar hij een 4 scoort. Hoe hoger dit cijfer, hoe minder zelfredzaam.

Je kon deze evolutie al volgen via een handige tijdslijn, met een klik op de CAP of schaal. Voortaan lukt het nog sneller: Pyxicare toont je cliëntevolutie ook in de lijst met CAPS en schalen. Een + betekent vooruitgang, een - betekent achteruitgang.


Een voorbeeld? Bij Celina werd een BelRAI-beoordeling afgenomen: daaruit blijkt een verhoogd depressierisico. De CAP stemmingsstoornissen kleurt rood met code 2, een hoog risico. Het – teken naast de CAP-score verraadt een achteruitgang in die zin.


Snelle inzichten, acties en evoluties


Het zorgteam schakelt daarom met Celina en haar familie een psycholoog in. En ze kan wat vaker op bezoek bij haar kinderen. Wat blijkt? Enkele maanden later is ze een stuk vrolijker. En dat ziet het team ook bij een BelRAI-update. Al kleurt de CAP stemmingsstoornissen nog rood, op de depressieschaal scoort ze nu een 4 met een +. Want veel beter dan de hoge 9 van vorige keer. Het zorgteam zet deze succesvolle aanpak allicht verder, zodat de CAP misschien zelfs groen oplicht en op 0 belandt. 0 met een + dus, want weer vooruitgang geboekt.

Opgelet: een lagere score betekent niet altijd een verbetering, dat varieert per CAP of schaal. Pyxicare past zich sowieso telkens aan. Kortom, kijk goed naar de + en - tekens en check de extra informatie.

De “plusjes en minnetjes” waren eerder al beschikbaar voor de Nederlandse RAI-instrumenten voor thuiszorg en intramuraal. Nu kan iedereen ze gebruiken: van BelRAI tot de nieuwe mondzorgmodule.


Bredere software update


De nieuwste Pyxicare-versie 2.9.19 heeft nog heel wat extra vernieuwingen aan boord:

  • Voor vragen in 2 kolommen kan je nu ook de detail historiek per vraag opvragen. Zoals bij de IADL “uitvoering” en “mogelijkheden” in de BelRAI HC of “doen” en “kunnen doen” in de RAI thuis 2.0.

  • Geen storende pop-up meer wanneer nieuwe informatie binnenkomt.

  • Voor iPad en Android tablets: je kan je wachtwoord zichtbaar maken bij aanmelden.

  • Voor iPad: foto's van cliënten worden sneller ingeladen.

  • Voor België: bug fix in de Katz schaal berekening.

  • Voor Nederland bij RAI Thuis 2.0: extra toelichting bij de uren zorg uit RAI (RUGS) en bij het NZa cliëntprofiel.

  • Voor Nederland bij RAI LTCF en RAI mondzorg: correctie in ZZP bovengrens uren zorg.


Deze update wordt automatisch geïnstalleerd op je toestel zodra beschikbaar.

Toch nog een vraag? Onze support helpt je graag verder: support@pyxicare.com.

125 weergaven

Comments


Uitgelichte berichten
bottom of page