top of page

Pyxicare ondersteunt BelRAI LTCF 2.0: dit verandert er.


Van een pak nieuwe CAPS/schalen tot een flinke tijdswinst: Pyxicare voerde een grondige update door. Daarmee is de zorgapp 100% conform de recentste BelRAI LTCF, hét instrument voor woonzorgcentra. Maar ook conform BelRAI 2.0, de allernieuwste standaard inclusief academische interRAI-inzichten. Helemaal volgens de richtlijnen van de overheid. Gevolg? Minder administratie maar meer zorgkwaliteit.

Medicatieregistratie

De medicatieregistratie onderging een stevige evolutie. Zo hoef je voortaan geen volledige medicatielijsten in te geven. Tegelijk wordt het systeem een stuk doordachter. Het houdt nu rekening met het aantal geneesmiddelen, eventuele voedingssupplementen, recente wijzigingen en de houding van de bewoner.

CAPS & schalen

 • De ADL-schaal krijgt 2 aanvullende schalen: ADL-lang en ADL-kort.

 • Nieuw: CAP ‘Kans op opname in een instelling’. Deze CAP stimuleert het zorgteam tot een zorgplan, zodat achteruitgang wordt voorkomen.

 • Nieuw: CAP ‘Juist en verantwoord medicatiegebruik’.

 • Nieuw: schaal ‘RISE’ (Revised Index of Social Engagement). Deze schaal meet het sociaal engagement van de bewoner. Hoe hoger het cijfer van 0 tot 6, hoe meer de bewoner betrokken is in het woonzorgcentrum. Van gewaardeerde activiteiten tot positieve interacties.

 • De decubitus-schaal wordt vervangen door de PURS-schaal.

 • De CAP ‘Voeding’ heet nu CAP ‘Ondervoeding’. De CAP ‘Darmproblemen’ heet nu CAP ‘Fecale incontinentie’.

Minder items, meer tijdswinst

 • Open velden zoals ‘opmerkingen’, ‘specifieer’ en ‘verwachtingen van de cliënt en/of familie’ zijn weggehaald.

 • Ook deze items verdwenen: B3 (scores bij opname zoals katz-score en bel-schaal), F6 (houding t.o.v. zorgverleners), I2 (lijst van andere ziektebeelden), K6 (evolutie van de eetlust), K7 (dieetvoeding), Q1d (wacht op een beschikbaar woonverblijf).

 • Item O7 (beperkende maatregelen en noodzakelijke hulpmiddelen) werd danig ingekort: van 15 mogelijkheden naar 3.

(Ver)Nieuwe(nde) items

 • A1: burgerlijke staat

 • H4: incontinentiemateriaal

 • P1g: wilsbeschikking

 • P2b: wilsverklaring betreffende het afzien van intubatie

Op alle platformen

Last but not least? Pyxicare conform BelRAI (LTCF) 2.0 werkt voortaan op alle platformen: Windows, Android en iPad. Hiermee wordt de gebruiksvriendelijkheid nog groter en bespaar je op tijd en materiaal.

Nog vragen? Onze support helpt je graag verder!

E-mail: support@pyxicare.com

Tel: +32 13 22 90 34 (ma-vr 9-12u en 13-17u)

874 weergaven
Uitgelichte berichten
bottom of page